Yirgacheffe Etiopia: Høylandskaffe med unik aroma

Bord med kaffekopp, kaffebønner, en pose med Yirgacheffe Etiopia.

For mange er kaffe fra Etiopia noe helt spesielt.

Det meste av kaffen som produseres, dyrkes i høylandet som har særlig gode naturgitte forutsetninger for kaffeproduksjon. Det spesielle jordsmonnet gir smaksrike kaffebønner med fyldig og rund aroma, og bøndenes kunnskaper om kaffe og kaffeproduksjon sikrer god kvalitet.

Tidlig kultivering

Etiopia har også en helt sentral plass i kaffens historie. Det var her kaffen ble oppdaget og først kultivert som kulturplante, og det var fra Kaffa-provinsen syd-vest i landet at kaffen spredte seg først til Jemen og deretter resten av verden.

Viktig næring

Denne kaffen produseres i Yirgacheffe-provinsen som har rundt 200 000 innbyggere. Mange er involvert i kaffeproduksjonen, som foregår på et 600 kvadratkilometer stort areal. Årlig produseres det i dette området rundt 30 000 tonn kaffe.

Fyldig og aromatisk

Smaksmessig er kaffen fra Yirgacheffe en fyldig kaffe med smak av bergamott og søt sitrusfrukt. Den gir også en ”bløt” munnfølelse, og byr på fine aromaer.
Yirgacheffe Etiopia bør du derfor absolutt prøve om du har sansen for en fin kaffeopplevelse!