Western Highlands Papua Ny-Guinea: Eksotisk og sødmefylt

En person står over et kart som ligger på et bord. På bordet ligger det en pose med Western Highlands Papua Ny-Guinea.

På Papua Ny-Guinea produseres det mye god kaffe, ofte på små gårder i uveisomme strøk.

Til tross for en utfordrende infrastruktur, er kaffe en stor eksportartikkel for Papua Ny-Guinea. Rundt 1/3 av innbyggerne er direkte eller indirekte engasjert i landets kaffeproduksjon.

God kaffe fra høylandsplatå

Det meste av produksjonen foregår på et massivt høylandsplatå som er dekket av regnskog. Her er det gode forutsetninger for å bruke skyggetrær, som gir ly for solen og begrenser tørke. Jordsmonnet er rikt og fruktbart, og gir god næring til mange ulike jordbruksprodukter. Det gir god kaffe!

Plomme, rosin og søt tobakk

Som navnet tilsier, er Western Highlands-kaffen produsert i høylandet.  Den består av bønnetypene typica, catimor og caturra. Disse dyrkes på 1600 meters høyde, og høstes mellom april og september. Kaffen har en fruktig og sødmefylt aroma med smak av plomme, rosin og søt tobakk. Den har også en relativt avdempet syrlighet.

Western Highlands Papua Ny-Guinea er med andre ord en eksotisk kaffe med et spennende smaksbilde.