Tres Rayas: Isbreer, lava og kaffe

Paradoksalt nok er noe så motsetningsfylt som glødende lava og massive isbreer noe av det som sørger for å frembringe kaffe av beste kvalitet.

En pose med Tres Rayas. Tekstilstriper i tre forskjellige farger.

Det vulkanske jordsmonnet i den colombianske kafferegionen Tolima gjør at forholdene for kaffedyrking er de beste nettopp her. Tres Rayas produseres i Gaitania, og er en saftig og fruktig kaffe.

SMAK OGSÅ: Mount Kenya: Opplev kvalitetskaffe fra Kenya

 

Ideelle klimatiske forhold

Den mineralrike jorden og det behagelige klimaet i nærheten av landsbyen Gaitania er ideelt for kaffeplantene. Svært mange av innbyggerne i området er involvert i kaffeproduksjon – for øvrig en av de viktigste næringsveiene i Colombia.

Den islagte vulkanen Nevado del Huia, som ligger i området, sørger for et jevnt tilsig av fuktighet i dalsidene hvor kaffeplantene dyrkes. Den bidrar også til et svalt klima i regionen. Den massive isbreen som dekker vulkanen, er for øvrig en av de viktigste kildene til rent vann til det fjerde folkerikeste landet i Amerika.

 

Saftig og fuktig kaffe

Tres Rayas produseres i Gaitania, og er en saftig og fruktig kaffe. Den er godt balansert – som mye av kaffen fra Colombia er – og den har en fin smak av røde bær og vanilje.