Tana Toraja Sulawesi: En smaksrik kvalitetskaffe fra Indonesia

Det spesielle jordsmonnet som finnes på Sulawesi, bidrar til å gi en søt og kraftig kaffe med smak av tropisk frukt, modne bær, hasselnøtt og vanilje.

Reiseartikler og en pose med Sulawesi-kaffe

Når du nyter en kvalitetskaffe fra den indonesiske øya Sulawesi, gir det en ekstra dimensjon til opplevelsen å vite at det var driftige nederlendere som i sin tid satset på kaffeproduksjon i denne regionen.

Inspirert av kaffens økende popularitet og britenes suksess med kaffedyrking i India, startet Vereenigde Oostindische Compagnie kaffeproduksjon i Indonesia i 1696.

 

Naturgitte forhold

De naturgitte forholdene for kaffedyrking, ikke minst på øya Sulawesi, er svært gode. Det har gjort at Indonesia i dag er en av verdens største kaffeprodusenter. Landet produserer både Robusta- og Arabica-kaffe, og Arabica-bønnene fra høylandsplatået på Sulawesi er anerkjent som noe av den beste kaffen du får.

 

En helt spesiell kaffe

Tana Toraja Sulawesi dyrkes i området rundt kaffebyen Kalosi. Det spesielle jordsmonnet som finnes her, bidrar til å gi en søt og kraftig kaffe med smak av tropisk frukt, modne bær, hasselnøtt og vanilje.

Kaffen produseres også med en helt spesiell metode for fjerning av fruktkjøttet, den såkalte «giling basah»-metoden. Her fjernes først det ytre skallet på fruktkjøttet, så lagres bønnene en dag før resten av fruktkjøttet vaskes vekk. Deretter legges bønnene til tørking i to til tre dager. De inneholder da fortsatt mye fuktighet, noe som krever en relativt hard overflatebehandling. Denne metoden bidrar til å redusere syreinnholdet i kaffen samtidig som den får en kraftig og distinkt smak.

Det er et begrenset antall poser med denne helt spesielle kaffen, og den er kun tilgjengelig i Meny-butikkene.