Mount Kenya: Opplev kvalitetskaffe fra Kenya

Kvalitetskaffe fra Kenya har mye smak og gir en god munnfølelse.

En pose med Mount Kenya ligger på et bord.

Når du unner deg en kopp Mount Kenya, vil du oppleve en frisk kaffe med god fylde som har et innslag av solbær og karamell i smaken.

 

Blant verdens mest etterspurte kaffe

De beste kaffekvalitetene fra dette landet er blant den mest etterspurte kaffen som finnes. En av grunnene til det, er nær perfekte forhold for dyrking av kaffe i Kenyas sentrale høylandsområde. Her ligger Mount Kenya, et av Afrikas høyeste fjell. Det ligger ved kanten av Riftdalen, som med sitt vulkanske jordsmonn er spesielt godt egnet til kaffedyrking.

 

Klassifiseringssystem for kvalitet

Kaffe er en viktig næring i Kenya, og det er investert betydelige beløp for å legge til rette for produksjon av høykvalitetskaffe. Landet har et eget klassifiseringssystem for kvaliteten på det som produseres. Blant annet innvirker bønnestørrelsen på klassifiseringen, og de største bønnene får betegnelsen Kenya AA.

 

Kaffe fra Kenya – stadig mer eksklusivt

Til tross for en betydelig satsing på kaffedyrking, er produksjonsvolumet kraftig redusert de siste årene. I dag er produksjonen en tredjedel av det den var for 30 år siden. Det bidrar til en stadig større etterspørsel etter den beste kaffen fra Kenya.

Mount Kenya-kaffen i serien Coffee of the World, gir deg en mulighet til å oppleve hva kvalitetskaffe fra Kenya har å by på.