Monsooned Malabar: Malerisk navn på smakfull kaffe

En pose med Monsooned Malabar-kaffebønner.

Bare navnet i seg selv skaper umiddelbare assosiasjoner om noe eksotisk, spennende og annerledes – akkurat slik en kopp med rykende varm Monsooned Malabar oppleves.

 

Dette er en spesiell kaffe med mye smak og lite syre, en god kombinasjon for mange. Smaksmessig gir den et hint av nøtter og eik.

Særegen og karakteristisk smak

Det er flere forhold som er med på å gi Monsooned Malabar en særegen og karakteristisk smak. Noe av det viktigste er kanskje de klimatiske påvirkningene denne kaffetypen utsettes for.

På veien fra India til England på 1700-tallet, ble kaffebønnene utsatt for store temperatursvingninger. En fuktig og saltholdig monsun-vind bidro også til å gi disse kaffebønnene en helt spesiell smak. Det er også opphavet til navnet på denne flotte kaffetypen.

Fuktig, saltholdig monsunvind

I dag fraktes ikke kaffen med seilskuter. For å få noen av de samme forholdene som opprinnelig var med på å gi den karakteristiske smaken, lagres kaffen i store lagerhus uten vegger. Det utsetter bønnene for fuktig, saltholdig monsunvind fra det Indiske hav. Her vendes de jevnlig for å sikre jevn lufting.

En liten pussighet med Monsooned Malabar, er at bønnene er mer blekgule enn de fleste andre kaffetyper. Dette er rett og slett en konsekvens av den klimamessige påvirkningen bønnene utsettes for under lagringen. Men la nå endelig ikke det stoppe deg fra å prøve en kopp med denne kaffen! Den er absolutt verd å få med seg for å fornemme bredden i kaffens brede aromaspekter.