Hvor kommer kaffen fra?

Tar du en titt på verdenskartet, vil du oppdage at all kaffe i hovedsak dyrkes i et belte rundt jordens ekvator. Det er i denne fruktbare klima­sonen kaffeplanten trives aller best – og de ulike landene, områdene og plantasjene danner utgangspunktet for opprinnelsesspesifikasjonene vi merker kaffen vår med.

Single Origin:

Dette er kaffebønner som er dyrket i samme region. På samme måte som med vindistrikter, vil jordsmonnet i regionen sette sin spesielle smak på kaffen. I våre Single Origin-varianter har vi vært nøye på å hente bønnene fra regioner som er spesielt kjent for utmerkede dyrkingsforhold og smaksrike kvaliteter.

Single Estate:

Enda mer spesifikt enn Single Origin. Denne distinksjonen gis til kaffe som er dyrket og høstet på én spesifikk plantasje og er dermed 100 % sporbar. De er ettertraktet av kaffeprodusenter som er på jakt etter spesielt god kaffe.

Blend:

Det aller meste av kaffe som selges i Norge består av en blanding av flere ulike kaffesorter. Derav betegnelsen Blend (eller “Blended”). På denne måten kan man “designe” en spesifikk smaks­karakter, basert på spesielt, utvalgte bønner fra flere land og regioner.