Hvordan brennes kaffen?

Ulike kaffetyper smaker forskjellig ettersom hvor mye de brennes. Kaffebrenning er en kunst i seg selv, og det er avgjørende å finne riktig brennings­grad og metode til de ulike bønnene. Det er under brenningen de ulike kaffetypene utvikler sine spesielle smakskarakteristikker. I Coffee of the World bruker vi to ulike brenningsmetoder.

 

Slowroast:

I Norge er kaffen overveiende «medium brent», det vil si at bønnene brennes på ca. 220 grader i 4-6 minutter. Slowroast er en metode der man bruker litt lavere temperatur over noe lenger tid enn normalt. Dette bidrar til å bevare flest mulig smaksnyanser, uten at enkelte smakskarakterer får for stor dominans.

 

Trommelbrenning:

Kaffen brennes i en trommelbrenner etter gammel tradisjon, der en trommel av metall varmes opp nedenfra slik at varmluften passerer gjennom kaffen under hele prosessen. Trommelen roterer hele tiden, slik at kaffebønnen er i kontinuerlig bevegelse, og får en lik brenning på alle sider. Dette gjør det mulig å brenne lengre og jevnere, og utnytte alle de karakteristiske smaksnyansene og aromaene som ligger i råkaffen.