Esmeralda Baja Colombia: Kvalitetskaffe fra Tolima-regionen

Denne kaffen har vært finalist i den prestisjefylte konkurransen «Cup of Excellence», der den ble rost for sin rost for sin kvalitet og kompleksitet.

Et verdenskart ligger utslått på et bord. Oppå kartet ligger det en pose med Esmeralda Baja Colombia, et par solbriller og en kikkert. En kvinne sitter over kartet med en smarttelefon i hendene.; hun ser på et bilde av en mann som tilberede kaffe.

I landsbyen Esmeralda Baja bor kaffebonden Robinson Cano, som dyrker kaffe av ypperste kvalitet. Nå har du muligheten til å smake Esmeralda Baja Colombia – Robinsons søte og fruktige kaffe.

 

Dyrkingsområdet er verdensarv

Kaffe er et særdeles viktig produkt for Colombia, og landet er verdens 3. største produsent etter Brasil og Vietnam. Mesteparten av kaffen som dyrkes her, er Arabica-bønner av høy kvalitet.

Kaffe har stor verdi for landet både økonomisk og kulturelt, og det sentrale kaffedyrkingsområdet i Colombia har status som verdensarv. I dette området ligger Tolima-regionen, som for en stor del består av et massivt fjellområde, delt av et lavereliggende slettelandskap.

 

Klimaet i Esmeralda Baja er ideelt for kaffedyrking

Regionen har et fantastisk biologisk mangfold med et rikt plante- og dyreliv. Klimamessig er det også ideelt for kaffedyrking, spesielt i de høyereliggende områdene. Her finner du blant annet landsbyen Esmeralda Baja, hvor kaffebonden Robinson Cano bor. På sin gård Finca Las Palmas dyrker han kaffe av ypperste kvalitet. Kaffen fra denne gården har bl.a. vært finalist i den prestisjefylte konkurransen «Cup of Excellence».

 

Søt og fruktig kaffe i begrenset opplag

I Cup of Excellence ble kaffen til Robinson rost for sin kvalitet og kompleksitet. Smaksmessig er den søt og fruktig med innslag av modne kirsebær, brunt sukker og sjokolade. Nå har du muligheten til å smake denne kaffen. Den selges under navnet Esmeralda Baja Colombia i Coffee of the World-serien. Løp og kjøp!

Det er et begrenset antall poser med denne helt spesielle kaffen, og den er kun tilgjengelig i Meny-butikkene.