Etiopia_02-min

Yirgacheffe Etiopia

Fra kaffens opprinnelsesland, Etiopia, kommer disse høytvoksende kaffebønnene. Yirgacheffe Etiopia kjennetegnes som en fyldig og bløt kaffe med smak av bergamott og søt sitrusfrukt.

  • smak
  • svak
  • sterk
  • AROMA
  • BODY
  • SYRLIGHET

brenningsgrad

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Yirgacheffe er et fjellrikt høyland i Sidamo, med et klima og jordsmonn som gir fantastiske forhold for dyrking av god kaffe. Området er spesielt kjent for sin
høye kvalitet og unike aroma.

I Etiopia, nærmere bestemt regionen Kaffa, ble kaffetreet oppdaget. Derfra gikk kaffen via handelsveiene til Yemen og videre ut i resten av verden. I Etiopia finnes det fortsatt viltvoksende Arabicaplanter.
Kaffe er en stor del av etiopieres hverdag og kaffeseremonier er en viktig del av den etiopiske kulturen.

Vil du lese enda mer? Klikk her!