Etiopia Yirgacheffe

Yirgacheffe Etiopia

Fra kaffens opprinnelsesland, Etiopia, kommer disse høytvoksende kaffebønnene. Yirgacheffe Etiopia kjennestegnes som en fyldig og bløt kaffe med smak av bergamott og søt sitrusfrukt.

  • smak
  • svak
  • sterk
  • AROMA
  • BODY
  • SYRLIGHET

brenningsgrad

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Yirgacheffe er et fjellrikt høyland i Sidamo, med et klima og jordsmonn som gir fantastiske forhold for dyrking av god kaffe. Området er spesielt kjent for sin
høye kvalitet og unike aroma.

I Etiopia, nærmere bestemt regionen Kaffa, ble kaffetreet oppdaget. Derfra gikk kaffen via handelsveiene til Yemen og videre ut i resten av verden. I Etiopia finnes det fortsatt viltvoksende Arabicaplanter.
Kaffe er en stor del av etiopieres hverdag og kaffeseremonier er en viktig del av den etiopiske kulturen.