Menu Icon

Selected Coffees

Mount Kenya

Mount Kenya Coffee of the World

Omtale:

Den sterkest lysende stjernen på kaffehimmelen. Kaffedyrkerne fra Kenya har gjennom hardt arbeid, nøyaktighet og fantastiske forutsetninger, skapt seg en særstilling innen kaffeverdenen. Kaffe fra Kenya er kjent for sin utmerkede body, altså følelsen kaffen gir i munnen og på tungen

Område:

Høylandet rundt Mount Kenya, 1800–2200 m.o.h., hvor den vulkanholdige og mineralrike jorden gjør forutsetningene for kaffedyrking nærmest ideelle. Etterspørselen etter kaffe fra disse områdene er meget stor på verdensmarkedet, og til tross for stor produksjon, kan det ofte være vanskelig å få tak i de beste kvalitetene.

Smak:

Coffee of the World’s Mount Kenya har en bra body, søtsyrlige toner av solbær og karamell, med aromaer av sjokolade og krydder. En balansert kaffe med ren og søt ettersmak.

Vil du dele artikkelen?

Fakta

Opprinnelse: Mount Kenya

Kaffetype: Bourbon, Kent

Brenningsgrad (1-7): 5

Brenningsmetode: Slowroast

Meter over havet: 1800–2200 m

Kvalitet: Strictly High Grown

Prosessmetode: Vasket

Innhøstingsperiode: Oktober–desember