Menu Icon

Selected Coffees

Monsooned Malabar

Moonsooned Malabar Coffee of the world

Omtale:

Kaffetypen Monsooned Malabar oppsto på de lange transportseilingene tidlig i den indiske kaffens historie. Fuktigheten i skipenes lasterom ga kaffen en unik karakter. Den vaskede råkaffen oppbevares idag under tak i lagerhus uten vegger. Der vendes kaffen flere ganger om dagen under den fuktige monsunperioden – og slik får man en karakteristisk kaffe ulik alt annet.

Område:

Man vet aldri hvordan de ulike distriktenes kaffe blir før etter monsuneringen er ferdig. Derfor leter vi blant de ferdig monsunerte kaffetypene i noen av de eldste og mest kjente kaffedistriktene for monsunering i India: Karnataka, Kerala og Tamil Nadu.

Smak:

Kaffen oppleves som kraftig i koppen, krydret smak med tretoner, en kort ettersmak og nesten ingen syrlighet.

Vil du dele artikkelen?

Fakta

Opprinnelse: Malabar, India

Kaffetype: Kent og Cauwery

Brenningsgrad (1-7): 6

Meter over havet: 1000 – 1500 m

Kvalitet: Monsooned Malabar AA

Prosessmetode: Vasket og monsunert

Innhøstingsperiode: Oktober - Februar