Malabar_02-min

Monsooned Malabar

Monsooned Malabar består av kaffebønner fra Karnataka i India. Kaffen er prosessert ved monsunering, en helt unik indisk metode som gir en kraftig kaffe med lav syrlighet og en smak av vanilje, lær og søt tobakk.

  • smak
  • svak
  • sterk
  • AROMA
  • BODY
  • SYRLIGHET

brenningsgrad

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Kaffetypen Monsooned Malabar oppsto under lange transportseilinger tidlig i den indiske kaffens historie. Der ble det oppdaget at fuktigheten i skipenes
lasterom ga kaffen en unik karakter.

I dag oppbevares den vaskede råkaffen under tak i lagerhus uten vegger i den fuktige monsunperioden, der den vendes flere ganger om dagen. Slik får man en karateristisk kaffe ulikt alt annet. Man vet ikke hvordan de ulike distriktenes kaffe utvikler seg før etter monsuneringen er ferdig. Derfor leter vi og velger kaffe blant de ferdig monsunerte kaffetypene i en av de eldste og mest kjente kaffedistriktene for monsunering i India: Karnataka.

Vil du lese enda mer? Se her!