COTW_700g_kalossi_02

Kalossi Blend Espresso

Kalossi er en espressoblanding med kaffebønner fra Sør-Sulawesi i Indonesia, blandet med kaffebønner fra Brasil og Colombia. Den er fyldig og rund med smak av nøtter og mørk stenfrukt.

  • smak
  • svak
  • sterk
  • AROMA
  • BODY
  • SYRLIGHET

brenningsgrad

  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7

Celebes Kalossi er det gamle koloninavnet på kaffe fra regionen rundt byen Kalossi på øya Sulawesi i Indonesia.

De indonesiske kaffebønnene i denne blandingen er prosessert på en tradisjonell metode ved navn Giling Basah, også kjent som “wet hulled”.
Vanligvis tørker man kaffebønnene med pergamentskallet på, helt til fuktigheten i bønnene er på 10-11 %. Med Giling Basah fjernes pergamentskallet fra kaffebønnene tidligere i prosessen, allerede når bønnene er halvveis tørket og fuktighetsinnholdet fortsatt er på 35 %. Deretter legges de ut til tørking igjen til fuktigheten i bønnene er på 12 %. Dette gir kaffebønnene et helt særegent preg.