Menu Icon

Selected Coffees

Etiopisk Yirgacheffe

Etiopisk Yirgacheffe Coffee of the World

Omtale:

I Etiopia, nærmere bestemt regionen Kaffa, sier sagnet at kaffetreet ble oppdaget. Derfra gikk kaffen via handelsveiene til Yemen og videre ut i resten av verden. Fortsatt finnes det viltvoksende Arabica-planter i disse områdene i Kaffa.

Område:

Yirgacheffe i Sidamo og Harar er de to store kaffedistriktene i Etiopia. Yirgacheffe er et fjellrikt høyland i Sidamo, med et nærmest tropisk klima som gir fantastiske forhold for dyrking av god kaffe. Vår Etiopiske Yirgacheffe kommer fra dette området, fra plantasjen WOTE, som er spesielt kjent for sin høye kvalitet og smaksrike kaffe.

Smak:

Denne kaffen har en honningaktig sødme, med smaker av aprikos og fersken, samt et lett sitruspreg. Perfekt til avslutning av et måltid sammen med dessert – eller alene som en ren nytelse.

Vil du dele artikkelen?

Fakta

Opprinnelse: WOTE, Yirgacheffe

Kaffetype: Typica

Brenningsgrad (1-7): 5

Brenningsmetode: Slowroast

Meter over havet: 1000–2000 m

Kvalitet: Strictly High Grown

Prosessmetode: Vasket

Innhøstingsperiode: August–Desember