Cajamarca Peru: Kaffen fra Atahualpas etterkommere

På et bord, ved siden av en kaffekopp, ligger en pose med Cajamarca Peru

Kaffen fra Cajamarca regnes som noe av den beste kaffen som produseres i Peru. Smaksmessig kan Cajamarca Peru karakteriseres som søt og saftig, med innslag av sjokolade og hint av røde bær.

 

Regionen Cajamarca ligger nordvest i Peru og grenser til Ecuador i nord og Amazonas-regionen i øst. Kaffefarmene ligger på mellom 900 og 2000 meters høyde, noe som gir grobunn for svært god kvalitetskaffe. Når du drikker en kopp med Cajamarca Peru, kan du tenke på Inkariket, der Atahualpa var den siste herskeren.

 

Inkaenes endelige nederlag

Inkariket var et av verdens største imperier; fra begynnelsen av 1400-tallet og frem til spaniernes erobring hersket det over store områder i Sør-Amerika. Det var i nettopp Cajamarca, at conquistadoren Francisco Pizarro påførte inkaene det endelige nederlaget i år 1532. Da ble inkakongen Atahualpa beseiret, og Sør-Amerika, med unntak av Brasil, var de neste 280 årene under den spanske tronen.

 

Viktig jordbruksområde

Allerede i Inkarikets storhetstid var Cajamarca et viktig og produktivt jordbruksområde. Det milde og tørre klimaet med mye sol ga gode avlinger av blant annet mais og poteter. Det saftige gresset i åssidene opp mot Andesfjellene ga godt med fôr til husdyrene, og den dag i dag er Cajamarca kjent for husdyrhold og osteproduksjon.

 

Mineralsk jord

Den mineralske jorda i området egner seg også meget godt til kaffeproduksjon. Peru er et spennende kaffeland med en stadig økende produksjon. Kaffen dyrkes fra nord til syd langs Andesfjellenes åssider.

 

Omfavnes av kaffekjennere

Kaffen som dyrkes av Atahualpas etterkommere, er en spennende kvalitetskaffe fra et produsentland som får stadig mer oppmerksomhet fra kaffekjennere verden over. Det er med andre ord en kaffe du absolutt bør prøve om du er opptatt av god kaffe!