Menu Icon

Selected Coffees

Rwanda

Rwanda Coffee of the World

Omtale:

En virkelig eksotisk kaffe fra det spennende og krydder­duftende Sentral-Afrika, fra et område som har vært herjet av mange borgerkriger og derfor vært vanskelig tilgjengelig for kjøp og salg av kaffe.

Område:

I Rwanda er forutsetningene for kaffedyrking ekstremt gode, spesielt på grunn av næringsrik vulkanholdig jord, høytliggende kaffeplantasjer på 1800–2100 m.o.h og utmerkede klimatiske forhold med mye sol og fuktig luft. Rwanda har gjennom målrettet statlig satsing på kaffe fått stor internasjonal anerkjennelse som en av verdens beste kaffeleverandører.

Smak:

Kaffe fra Rwanda har ofte karakter av solmoden grapefrukt, brente mandler og krydder. Denne kaffen har god body, lett og ren syrlighet, med en lang og delikat ettersmak. Passer utmerket etter et godt måltid.

Vil du dele artikkelen?

Fakta

Opprinnelse: Rutsiro, Rwanda

Kaffetype: Bourbon, Mayagues

Brenningsgrad (1-7): 5

Brenningsmetode: Slowroast

Meter over havet: 1800–2100 m

Kvalitet: Strictly High Grown

Prosessmetode: Vasket

Innhøstingsperiode: Mars–Juli